top of page
Emilia Amper photo by Olof Grind IMG_3092.jpg
Ida Knagg promo photo IMG_2086.jpg
Emilia och Ida skapande skola 3 2020.jpg

Emilia Amper, foto Olof Grind

Föreställningar i Torsås 2020, foto Yvonne Amper

Ida Knagg, foto Dan Knagg

Musikens magiska värld

 

Välkomna in i musikens magiska värld med världsmästaren i nyckelharpa Emilia Amper och slagverksvirtuosen Ida Knagg. På en resa genom olika världsdelar och olika tidsepoker utforskar vi sånger och sväng tillsammans, får se hur nyckelharpan och trummorna är byggda och fungerar, får höra svensk folkmusik och rytmer från jordens alla hörn, och veta mer om musiken förr och nu. Förutom att få lyssna till musik i toppklass får vi höra spännande och roliga historier, lära oss en sång tillsammans och testa att klappa med till musikens rytmer.

 

Emilia Amper, uppväxt i Torsås, är en av Sveriges mest eftertraktade folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Hon har två bachelors och en master i svensk och nordisk folkmusik, musikvetenskap och komposition. Sedan 2011 har Emilia jobbat heltid som frilansmusiker med konserter med folk- och världsmusikband eller som solist med klassiska orkestrar över hela världen, och hon är även en populär pedagog för allt ifrån kulturskolebarn till spelmanslag och musikhögskolestudenter.

 

Ida Knagg, från Härnösand men numera bosatt i Blekinge, har studerat vid musikerlinjen på Malmö musikhögskola och fördjupat sig i bl a klezmer, arabiska, svenska och balkanska slagverkstraditioner. Hon har turnerat i Sverige och Europa med gränsöverskridande projekt som East meets West med Yair Dalal och Frank London, synts i SVT med projektet ”Taube seglar österut”, samt medverkat i en rad folk- och världsmusikband, teaterföreställningar och barnföreställningar som tex Trumattack och Den generösa skogen.

Faktaruta

Medverkande: 

Emilia Amper: nyckelharpa och sång

Ida Knagg: trummor, slagverk och sång

Målgrupp: förskola och lågstadiet

Teknik: vi spelar akustiskt och om det behövs förstärkning tar vi med eget PA. 

Tidsåtgång: 45-60 min byggtid, speltid ca 35 min eller enligt skolans önskemål, ca 30-45 min rivtid. 

Maxpublik: kan diskuteras, men eftersom vi helst spelar nära och akustiskt så gärna inte fler än ca 50 barn samtidigt

Pris: kontakta Emilia för prisförslag

Emilia och Ida skapande skola 4 2020.jpg
Emilia och Ida skapande skola 2 20202.jpg

Vi spelar för förskolor i Torsås kommun 2020, foto Yvonne Amper

bottom of page